©

 

       16 mei 2014

GEWONNEN!! Het BinnensteBuitenBos is de ‘Gaafste Plek’ in Twente in de categorie Sport & Spel! Ons kleine postzegeltje heeft de Grootste Namen in deze categorie verslagen, zoals de IJsbaan Twente, AvaTarz Nature Park en Outdoor Challenge Park. Is het omdat in het BinnensteBuitenBos kinderen élke dag outdoor Tarzan kunnen spelen en in de winter kunnen schaatsen op natuurijs, gratis en voor niks?

Dit is de derde prijs in 2 jaar tijd voor het BinnensteBuitenBos, best iets om trots op te zijn met z’n allen ;-)

       7 mei 2014

Vandaag hebben we in het geheim in de BolleBoom moederdagkadotjes gemaakt met de kinderen. Maar de geur van de eigengemaakte zeepjes was in heel Diepenheim te ruiken! Mama denkt aan jullie hoor, bij elk toiletbezoek...


       4 mei 2014

Er staat vandaag een heus luchtkasteel op het BBB! Kan niet missen, de start en de finish van de eerste Diepenheimse Kastelenloop is naast de deur. De winnaars, Bas Eeftink uit Nijverdal en Jessica de Valk-Rosber, worden gehuldigd in het BinnensteBuitenBos.


        30 april 2014

Het is bijna mei: tijd om met gevaar voor eigen leven onze meiboom op te tuigen. Laten de mannen van de organisatie van de Kastelenloop nét op het goede moment langskomen!

       16mei 2014

Het is weer zover: het traditionele ‘Nooitgedacht’kamp voor groep 6 t/m 8 vertrekt vanaf het BinnensteBuitenBos. In groepjes rijden de kinderen hun 3 dagen VRIJHEID tegemoet. Slapen? Dat doen ze thuis wel weer!

       8 mei 2013

Moeders: je kunt er niet lief genoeg voor zijn. Daarom hebben wij vandaag met een leuke club kinderen cadeautjes gemaakt met dingen die afkomstig zijn van moeder natuur. En geen 1 cadeau was hetzelfde, allemaal ‘unica’!

       21 augustus 2010:

Vandaag wordt de eerste activiteit op de locatie van het BBB gehouden: de ‘Voorpretdag’. De kinderen moeten al zo lang geduld hebben, dat een feestelijke dag om te vieren dat het Bos er gaat komen de moed erin houdt!

klik           voor meer foto’s

van de Voorpretdag

hierfotos_Voorpret.html

       16 juni 2010:

Vandaag heeft de Plaatselijke Groep van Leader Zuid-Twente unaniem een positief advies afgegeven over subsidiesteun aan het BinnensteBuitenBos. HET BOS GAAT ER KOMEN!!! 

    9 augustus 2010: 
Het BinnensteBuitenBos is deze week verkozen tot ‘Project van de Week’ van het Oranjefonds! Lees er hier meer over. http://www.oranjefonds.nl/oranjefonds/143913/shapeimage_6_link_0

       9 december 2009:

De ontwerpers van het BinnensteBuitenBos, Bri Manuel en Angelique Bovenschutte, zijn door Variya gevraagd om een planpresentatie te houden bij het ministerie van LNV in Deventer. Aanwezig waren ambtenaren, initiatiefnemers en belangstellenden van groene speelplekken. Lees         een verslag van deze bijeenkomst.

hiernieuws_files/bijeenkomst9december%20BBB%20Deventer.pdf

       25 oktober 2010:

Het Oranjefonds is zó enthousiast over de manier waarop de plannen voor het BinnensteBuitenBos tot stand zijn gekomen en uitgewerkt worden, dat ze André Hoeben (voorzitter stichting) en Angelique Bovenschutte (mede-initiatiefnemer en -ontwerper) gevraagd hebben om deze dag een presentatie te verzorgen in Apeldoorn, op de bijeenkomst ‘Centrum van ontmoeting’. Deze bijeenkomst is bedoeld voor medewerkers en bestuurders van dorpshuizen. Voor het inhoudelijk programma, klik  

hiernieuws_files/Oranje%20Fonds%20-%20Bijeenkomst%20%27Centrum%20van%20ontmoeting%27.webarchive

       16 februari 2011:

Deep’n DOET: start aanleg BinnensteBuitenBos op 19 maart!

Eindelijk gaan we beginnen! NL DOET, het landelijke initiatief van het Oranjefonds om aandacht te vragen voor vrijwilligerswerk, is een mooie gelegenheid om echt te starten met de aanleg van ons bos. Deze dag willen we b.v. met z’n allen de plantsoentjes ‘verhuizen’ en we gaan een bouwbord en bouwhekken plaatsen. Deze saaie bouwhekken worden met wilgentenen van boer Meutstege en lappen stof ‘natuurlijk’ mooi versierd: een leuk klusje voor het hele gezin. Ook zal er informatie gegeven worden over het bos en is er natuurlijk een hapje en een drankje. Kijk          voor de folder met opgaveformulier. 

hiernieuws_files/BBB%20folder210211.pdf

       5 maart 2011:

In een zojuist uitgekomen speciale uitgave van ‘Doelbewust’, een onafhankelijke krant voor iedereen die zich inzet voor een betere wereld, gaat dit keer volledig de aandacht uit naar de activiteiten van Jantje Beton. En raad eens wie er onderaan pagina 4 afgedrukt staan? Jooske, Romee, Zola, Jiska, Ernst en Koen! “Als er niets te doen is, dan máák je wat te doen: Het BinnensteBuitenBos!” Neem        een kijkje.        

hiernieuws_files/Doelbewust%20Jantje%20Beton.pdf

       19 maart 2011:

We zijn begonnen! Eindelijk!! Dankzij een prachtig zonnetje werd het een zeer geslaagde dag. Er werd gespit, bouwhekken versierd, lol gemaakt, we waren ‘live‘ in de uitzending, er was bossoep en er waren een heuse boswachter en een vroege paashaas. Bekijk         

de foto’s!      

klik           voor meer foto’s

van de Startdag

hierfotos_Startdag.html

       Juni 2011:

Er worden nu al rondleidingen gegeven door het BBB. Zo was de klas van juf Marijke al erg nieuwsgierig en ook is er een voorlichting gegeven aan de ouderraad van het AOC-oost; ook zij zijn nu al erg enthousiast, dus dat belooft nog wat!   

Rondleidingen

       9 juli 2011:

De eerste werkzaterdag was er één om door een ringetje te halen: mooi weer, veel vrijwilligers en een lekkere lunch. Ook kinderen hebben hard geklust met als gevolg dat het Grassendoolhof al bijna klaar is!   

Het Grassendoolhof

       19 oktober 2011:

Het is van belang dat het BinnensteBuitenBos voor iedereen toegankelijk wordt, dus ook voor kinderen (en ouderen) met een beperking. Vaak zijn natuurlijke speelplekken nog niet zo ontworpen dat ook kinderen met een (fysieke) handicap van het spelen in en met de natuur kunnen genieten. Het netwerk Springzaad zet zich hier voor in en n.a.v. een studiemiddag rondom dit thema zijn de ontwerpers van het BinnensteBuitenBos zich hier nog meer van bewust geworden. Zij hebben dan ook Anke Wijnja van bureau Fonkel en schrijfster van het rapport ‘Natuurlijk Toegankelijk Spelen’ om deskundig advies gevraagd hoe het plan (op de valreep) optimaal toegankelijk gemaakt kan worden. Vandaag is Anke geweest en het was een leuke maar vooral leerzame middag.

       1 november 2011:

Vandaag is de eerste bewoner van het BBB gesignaleerd: Willem de Bosmuis. Willem was het Grassendoolhof aan het ontdekken en het lukte hem maar niet om de uitgang te vinden; alle paadjes was ie aan het bewandelen. Na 15 minuten vond Willem z’n eigen uitgang: gewoon óver de muurtjes heen klimmen! Bij foto’s van ‘DE BOUW(2)’ vind je ook nog een leuke foto van onze niet al te nozele Willem (tipje: klik op ‘diavoorstelling’ voor alle details).

       Komt allen op 11 december naar de kerstmarkt in Diepenheim! Stichting BinnensteBuitenBos heeft een kraampje gereserveerd om antwoord te geven op uw vragen rondom het BinnensteBuitenBos, zoals “Wanneer is het nu eindelijk eens een keer klaar? Wanneer gaan die lelijke bouwhekken weg? Wie gaat het onderhouden?” etc., etc. Het BinnensteBuitenBos is speciaal voor u opengesteld en er zullen rondleidingen gegeven worden zodat u zelf kunt ervaren hoe bijzonder dit groene plekje midden in Diepenheim wordt.

Willem

Anke Wijnja

       Het was echt afzien op de kluszaterdag van de maand november; kou en regen ging dwars door de broekjes. Toch is er nog flink wat gebeurd en liggen we nog steeds prima op schema! Op de foto hiernaast worden de die-hards verwend door 2 pieten, ze vonden de klussers zo zielig in de regen......Zijn ze niet hoor, er wordt regelmatig koffie in ze gegoten en ook zijn er altijd lekkere dingen voorradig ;-)

       16 december 2011

Uit heel Overijssel kwamen mensen naar Diepenheim om het eindfeestje van Kind in de Natuur mee te maken. Het was een druilerige dag, maar zeker niet minder gezellig in een knusse Herberg de Pol. Na de powerpointpresentatie over het BinnensteBuitenBos ging het gezelschap richting ‘Het Bos’ om het in levende lijve te aanschouwen.  Er werd erg enthousiast gereageerd en menigeen beloofde spontaan om zeker eens terug te komen als het groen is aangeplant.  

       12 december 2011

De kerstmarkt was zoals vanouds supergezellig. Veel mensen reageerden enthousiast op de uitleg van de BBB-ers. En die paar mensen die nog steeds niet begrijpen wat we aan het doen zijn hopen we als het klaar is te kunnen overtuigen van nut en noodzaak. We hebben ondertussen al wel gemerkt: hoe meer er klaar is, hoe enthousiaster de reacties zijn. Heel fijn dat het werken loont!

       27 januari 2011

De Bosbewoners willen hun welgemeende excuses aanbieden aan geheel Diepenheim en omstreken voor dat ze het ettelijke uren zonder water moesten doen. Ed en Willem Bever hadden per ongeluk de hoofdwaterleiding geraakt met het plaatsen van de stammenwand.

De waterpomptang bood geen uitkomst waarna alras de Vitens werd gebeld. Tot in de late uurtjes werd nog doorgewerkt. Helaas begon het net stevig te vriezen nadat alle water uit het bos was anders hadden we de schaatsen al onder kunnen binden!

    27 januari 2012
Op de site van Jantje Beton zijn twaalf projecten uitgelicht die ter inspiratie voor het ganse land kunnen dienen. Het BinnensteBuitenBos wordt zelfs als enige genoemd in de aankondiging. We zijn natuurlijk superblij met deze aandacht, en laten we vooral hopen dat heel veel kinderen zo’n leuke eigen plek krijgen! Klik hier voor de link de betreffende pagina van de Jantje Beton website.
http://www.jantjebeton.nl/2012/nieuws/twaalf-inspirerende-projecten/shapeimage_32_link_0
    16 februari 2012
Vandaag heeft het weekblad ‘Vriendin’ op verzoek van Jantje Beton een telefonisch interview gehouden met Angelique Bovenschutte, mede-ontwerper van het BinnensteBuitenBos. Zie hier het artikel.nieuws_files/Artikel%20Vriendin.pdfshapeimage_34_link_0

       21 februari 2012

Wijkagent van der Heide is samen met de jeugdagent op bezoek in het BBB. Nooit verkeerd om het BBB aan hen te laten zien en manieren om mogelijke overlast te voorkomen samen met aanwonenden door te nemen.

    16 mei 2012
In de ‘Ennemmo 2.11’, het jaarmagazine van Natuur en Milieu Overijssel, wordt in een verslag over natuurlijke speelplekken het BinnensteBuitenBos er nog uitgelicht. Wil je het artikel graag lezen en de foto’s bekijken, dan kan dat hier. nieuws_files/NMO%20%28Ennemmo2.11%20-%20artikel%20BBB%29.pdfshapeimage_37_link_0

       18 mei 2012

Dat de behoefte aan een speelplek in Diepenheim ook in het verleden groot was blijkt wel uit het filmfragment hiernaast, van een Jeugdjournaaluitzending uit 2005. Hierin is Carissa te zien op het toen nog kale asfaltpleintje voor de basischool. Ze roept de gemeente op om meer speelplekken te maken (even voor de Diepenheimers: Herman Rechterschot was gewoon z’n dochter aan het ophalen, meer niet!)

Carissa studeert nu in Zwolle en ze is 12 mei voor het eerst op het BBB wezen kijken. De reactie van Carissa en haar moeder: “Het rolschaatsbaantje had geen betere bestemming kunnen krijgen...”!

klik hier voor filmfragment Jeugdjournaalnieuws_files/Carissa%20Jeugdjournaal%20speelplek_1.movshapeimage_40_link_0

De keuring

       30 mei 2012

Een spannend moment: de keuring! Niets is natuurlijk standaard op het BBB, dus de keuring van Petra Stoppelenburg van Tüv Süd is ook maatwerk. Op een paar kleine aanpassingen na is het helemaal oké, en daar zijn we super blij mee!

       19 juli 2012

Ondertussen zijn we stiekem eind juni open gegaan, en de kinderen weten het BinnensteBuitenBos te vinden hoor! Trouwens: alle generaties hebben we al mogen verwelkomen, en ook mensen die een rolstoel of rollator als hulpmiddel nodig hebben. Voor al deze mensen is het bos gemaakt. En er zijn enkel zeer lovende reacties! Nog wel een anekdote van een gemeenteambtenaar die vermeld moet worden: “Heel mooi en heel geslaagd, maar hoe houden jullie de jongeren hier weg?”. Het antwoord is: DIE WILLEN WE JUIST HEBBEN! We koesteren ze, zetten ze centraal (en hebben zo controle!) en geven ze een plek waar ze mogen zijn. Maar ze moeten zich wel gedragen natuurlijk. En ook dat gaat al best heel goed, het zelfcorrigerend vermogen begint zich te ontwikkelen. We zijn trots op onze jeugd!

We hebben al veel leuke, mooie, ontroerende, enz. foto’s gemaakt: kijk bij ‘foto’s’ en klik ‘bospret’ aan.

Lekker chillen!

       21 september 2012

Op 4 oktober neemt Stichting BinnensteBuitenBos deel aan de stagemarkt op scholengemeenschap ‘Waerdenborch’ in Goor. Dus scholieren: als jullie een leuke plek zoeken om te helpen met onderhoud en/of activiteiten, die hebben jullie gevonden!

       4 oktober 2012

De stagemarkt was een groot succes, we hebben 20 aanmeldingen gekregen! Een leuke nieuwe uitdaging, ook voor ons. Binnenkort gaan we een kennismakingsronde houden op het BBB.

De officiële opening

De stagemarkt

Onze stagelopers!

       24 oktober 2012

Vandaag is het eerste groepje van 8 stagiaires wezen kijken op het BBB. Nog ietwat onwennig natuurlijk, want wat moeten ze eigenlijk doen? Nou, wat ons helemaal geweldig lijkt is als de jongeren voor de kinderen van de basisschool activiteiten gaan organiseren op, en die een link hebben met het BinnensteBuitenBos. Bij voorkeur moeten deze activiteiten voortkomen uit hun eigen interesses. Houdt er 1 van sieraden maken? Dan kan er samen met de kinderen ‘natuursieraden’ gemaakt worden, of de natuur kan versierd worden met wat maar voorhanden is. Sport? Bedenk samen met de kinderen een heel nieuw (bal)spel, met regels en al. En in de vakantie natuurlijk iets van ‘Expeditie Robinson Forrest’! Maar het liefst laten we ons graag verrassen door de jongeren.

 hierhttp://www.deepsnieuws.nl/nieuws/3420-feestelijke-opening-binnenstebuitenbos

       29 oktober 2012

Vandaag is bekend geworden dat het BBB na de eerste selectieronde nu ook bij de laatste 3 genomineerden hoort van de wedstrijd ‘Groen Dichterbij Icoonproject 2013’ voor de provincie Overijssel. Groen Dichterbij is een nationaal platform waar kennis, inspiratie en diensten bij elkaar komen. Het is een initiatief van IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies en wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij. De wedstrijd ‘Icoonproject 2013’ is een landelijke zoektocht naar dé twaalf provinciale voorbeeldprojecten waar buren groen inzetten om de buurt bij elkaar te brengen en te vergroenen omdat dit goed is voor de gezondheid, de ontwikkeling en de sociale cohesie van jong en oud. En dat dit zo werkt, hebben we ondertussen al gemerkt!

Op 24 november zal tijdens de Groen Dichterbij Finale in Amersfoort duidelijk worden of wij ‘het groene gezicht van Overijssel’ mogen worden. Spannend!

Zie voor meer informatie www.groendichterbij.nl/genomineerdenicoonproject2013.

       7 december 2012

Vandaag heeft het BBB een witte jas aangetrokken. Niks BBBiberen maar glijden, elkaar bekogelen en sneeuwengelen maken! En sssst, nog even stilhouden, maar als het weer een beetje mee blijft zitten willen we proberen om over een paar dagen het middenplein onder water te zetten zodat er misschien, heeeeel misschien volgende week geschaatst kan worden.... Maar dit is dan dus wel ijs en weder dienende hè, dus verheug jullie er niet teveel op! We houden in elk geval vanaf nu het weerbericht goed in de gaten!

hiericoonproject.html

       4 december 2012

Nu we ambassadeur van Overijssel zijn mogen we onze functie al meteen uitdragen, in dit geval aan een gemengd gezelschap van ambtenaren en mensen van de woningbouw-vereniging. Aan het eind werd ons gevraagd of ze nog vaker een beroep op het BBB-rondleidingscomité mochten doen. Tuurlijk, we doen het graag!

       12 januari 2013

Onze vrienden van de brandweer zijn zo lief geweest om het middenplein van een plens water te voorzien. Het wordt koud! Nog even geduld en dan kunnen we a.s. woensdag of donderdag de schaatsen onder binden, jeah!!

       14 januari 2013

We kunnen niet wachten!!!!! De foto hiernaast is van vanavond, hierop is te zien dat er een nieuwe laag wordt aangebracht. Op niet alle plekken was er n.l. genoeg ijs.

       15 januari 2013

Sneeuw! Leuk! Maar niet nu! Net als zoveel ijsbanen in de regio heeft het BBB ook te veel sneeuw op te dun ijs gekregen. Maar wij hebben een geheim wapen: onze maatschappelijke stagiaires! Ze hebben geholpen om de baan mooi sneeuwvrij te maken. En omdat ze niet van halve maatregelen houden is ook de dunne ijslaag omgeploegd. Was even schrikken voor oud en jong Deep’n, maar wij hebben nog twee wapens achter de hand: een zeer bereidwillige brandweer en... Adje’s Gasbrandijssmeltmaaier! ‘t Geet goodkomm’n!

       19 januari 2013

Wat veel ijsbanen in de regio niet is gelukt, maar ons wel: de schaatsbaan gaat morgen open!! Veel chocomelk en ranja ingeslagen, bereidwillige moeders die 3 grote pannen erwtensoep hebben gemaakt (p.s. we delen het gratis uit!), sfeervolle lampjes, vuurschalen en -korven: aan alles is gedacht. Het gaat al als een lopend vuurtje door Diepenheim. Komt allen naar het WintersteBuitenBos!

    24 januari 2013
En wat wórdt er geschaatst in het WintersteBuitenBos! Dolle pret, oergezellig: kleine krabbelaars en stoere all-rounders vermaken zich samen uitstekend op de gladde ijsvloer. En als er niet geschaatst wordt, dan wordt er met een sleetje van de ‘Teletubbieheuvel’ afgegleden. 
Onze noabers komen spontaan met de sneeuwschep aan om de baan te onderhouden, de plaatselijke cafetariahouder brengt uit zichzelf een megapan warme chocolademelk, ouders staan zich warmend aan een vuurkorf al keuvelend hun kroost in de gaten te houden. Op en top winter in Diepenheim! Hendrick Avercamp is helaas een paar eeuwen te vroeg vertrokken, anders had hij dit aards winterparadijs zó kunnen vereeuwigen op doek. 
Meer winterpretfoto’s, klik hierfotos_Winterpret.htmlshapeimage_59_link_0

       14 maart 2013

Ook wij doen natuurlijk mee aan de Kroonappelswedstrijd van het Oranjefonds! Niet omdat we persé willen winnen (elk initiatief dat met hart en ziel is opgebouwd verdient het om te winnen) maar omdat we graag grotere bekendheid willen geven aan nut en noodzaak van dit soort plekjes.

Vanaf morgen 9.00 uur t/m zondag 20.00 uur kan iedereen via de website www.kroonappels.nl op ons stemmen. stemmen. De postcode moet binnen de hof van twente vallen en je kunt per adres op elke categorie 1 x stemmen. Het BBB staat zowel in de categorie ‘Buurt’ als ‘Jeugd’.

       19 maart 2013

Ja hoor, het is gelukt!!! In de categorie ‘Buurt’ zijn we eerste geworden! We kregen een mooie glazen bokaal en de felicitaties van de burgemeester van de Hof van Twente.

Alle stemmers heel erg bedankt!!! Nu op naar de volgende ronde, als we die door zijn kunnen we landelijk het belang van dit multifunctionele speel- en ontmoetingserf onder de aandacht brengen. Iedere buurt heeft wat te winnen met dit soort ‘groene oases’!

       28 maart 2013

Het BinnensteBuitenBos heeft niet de juryronde mogen halen van de Kroonappelswedstrijd, maar daarom niet getreurd. We zijn ontzettend blij dat het draagvlak voor het BBB in de Hof van Twente zo groot was, dat we van de 9 ingezonden projecten van de categorie ‘buurt’ eerste zijn geworden. En dat is een hele mooie opsteker!

       21 maart 2013

Hier alvast de aankondiging van een paar komende activiteiten in het BBB:


-23 maart: paasstokken en eieren versieren groepen 1 t/m 5

-24 maart: vertrek traditionele paasoptocht van J&J Nooitgedacht i.s.m. de

Stedeker Krummels en de Harmonie.

-30 april: Koninginnedagactiviteiten georganiseerd door J&J Nooitgedacht,

St. BinnensteBuitenBos, de Harmonie en het WoZoCo.


Voor meer info, zie ‘DOEN’ op deze website.

       22 april 2013

Carmen Aalbers Onderzoeksinstituut Alterra (Universiteit Wageningen) is vandaag op bezoek geweest om voor Groen Dichterbij een interview te houden met de initiatiefnemers van het BinnensteBuitenBos. Alle 12 Icoonprojecten van Nederland worden ondervraagd zodat men kan onderzoeken wat groene buurtinitiatieven tot een succes maakt. Het uitgangspunt hierbij is dat (toekomstige) projecten van elkaars ervaringen kunnen leren. Ook Bas Schuite (ambtenaar speelruimtebeleid gemeente Hof van Twente) en André Hoeben (oud-voorzitter Stichting BinnensteBuitenBos en directeur AOC-Oost Almelo) zijn geïnterviewd in het kader van het onderzoek.

       30 april 2013

Een groot succes: de viering van Koninginnedag op het BinnensteBuitenBos! Jeugd & Jongerenwerk Nooitgedacht heeft met hulp van de harmonie, het WoonZorgComplex en St. BinnensteBuitenBos een leuk activiteitenprogramma in elkaar gezet. Het was bijzonder gevarieerd en gezellig en er werd van alles versierd: fietsen, cupcakes, mokken. Ook konden er heerlijke broodjes worden gebakken bij de vuurplek (zie foto).

    1 mei 2013
Voor Diepenheim een nieuw gebeuren: het opzetten van een meiboom! Dit is in veel West-Europese landen een eeuwenoude traditie om de komst van de lente als symbool voor de vruchtbaarheid te vieren door een paal of boom te versieren . En wij waren ook wel toe aan een beetje lente en daarmee een nieuw begin! 
Het planten van de meiboom is een voorbeeld van een (seizoens)ritueel waarvan wij er gedurende het jaar meerdere willen organiseren. Soms bestaan deze rituelen een jaarfeesten al, soms bedenken we ze gewoon zelf. Op de activiteitenkalender (klik hier) is te zien wat we gedurende het jaar nog van plan zijn. Want als er niets te doen is, máken we wat te doen in Diepenheim!doen.htmlshapeimage_67_link_0

André Hoeben en Carmen Aalbers

    2 juni 2013
Het kan nu al een succes genoemd worden: de eerste WolErfdag in het BinnensteBuitenBos. Ons bos was omgetoverd in een CreaBBBea bos rondom het thema wol. Niet alleen de bezoekers maar ook de 5 schapen en hun lammetjes hadden het prima naar hun zin. Het hele traject van schaapscheren tot wassen, natuurlijk verven, kaarden, spinnen, breien en vilten van de wol kwam aan bod. Zelfs uit Zwolle waren mensen speciaal hiervoor naar het BBB gekomen. En lovende reacties: “Wat ziet het er toch keurig verzorgd uit”, “Wat is het toch een mooie plek”, “Wat zijn er toch leuke dingen te doen en te zien”. We worden er haast verlegen van! 
Buiten het wolerf om werden de speelmogelijkheden volledig uitgebuit door de kinderen, want het blijft natuurlijk wel het BinnensteBuitenBos… Volgend jaar weer?
Klik voor hier de foto’s 

albumactiviteiten/Paginas/WolErfdag.htmlshapeimage_69_link_0

       25 mei 2013

Ons is gevraagd een rondleiding te geven aan 50 mannen en vrouwen van het IVN. Leuk om ook eens de ‘natuurkant’ op bezoek te hebben zodat wij kunnen laten zien dat je natuur op heel veel verschillende manieren kunt beleven. De directrice van Natuur & Milieu Overijssel liet via twitter weten dat ze ook van de partij was!

       6 en 7 juni 2013

Een spannende maar leuke dag: een professioneel camerateam uit Amsterdam heeft voor Groen Dichterbij bijzonder fraaie opnames gemaakt van een zonovergoten en groen BinnensteBuitenBos. Natuurlijk werden onze ‘hangjongeren’ (waar we übertrots op zijn!) geïnterviewd waarom dit soort plekken voor de jeugd belangrijk zijn. Hopelijk komt in het filmpje van 2 -3 minuten ook opa en oma Aaftink met kleinkinderen aan bod, evenals oma Dini van 75 (de quote van de dag: “Oma-is-gezenderd!”), Karin (werkgroep), Rick (onderhoudsman), juf Gea en An en Bri (initiatiefnemers). Groep 8 van de basisschool was op de achtergrond tijdens de interviews rustig aan het tekenen op de picknickweide, de kinderen van groep 3 kwamen spelen, kortom: een Paradijselijk plaatje.

Binnenkort zullen we de link naar het filmpje op de site plaatsen, hou het in de gaten!

       6 juni 2013

Voorafgaande aan de filmactiviteiten later op de dag hebben we samen met de kinderen van de basisschool, toneelvereniging ‘Ons Genoegen’ en 2 meiden van ‘The Art of Balloons’ (www.theartofballoons.com) een decor gemaakt voor de voorstelling ‘The Wizard of Oz’, die 8 en 9 juni op het BBB gespeeld wordt. ‘Ons Genoegen’ had namelijk wel kostuums en een groene ambiance, maar geen decorelementen die de sfeer versterken. Het resultaat is in meerdere opzichten fantastisch geworden! Zie de foto’s           

       8 en 9 juni 2013

Wat een bijzondere voorstelling, ‘The Wizard of Oz’. En wat kwam het ballonnendecor en het groene BBB goed tot z’n recht! Bovendien bleek bij deze ‘voorstellingsvuurdoop’ dat er een hele bijzondere akoestiek is in het BBB: er valt heel makkelijk onversterkt te spelen doordat het geluid ‘binnen’ blijft.

Ons Genoegen: hartelijk bedankt voor jullie inzet, geweldig! Klik         voor de foto’s.

       12 juni 2013

Natuurlijk kunnen de vaders niet achtergesteld worden: vandaag hebben we vaderdagkadootjes gemaakt! En jee, wat kwamen er veel kinderen op af: zo’n 40! Geluk-kig kregen we spontaan hulp van enkele moeders, zodat ieder kind geholpen kon worden als het nodig was. En geen 1 kadotje was hetzelfde, allemaal ‘Zelluf gemaakt pap!’

Zie foto’s       .

hieralbumactiviteiten/Paginas/Ballonnendecor.html
hieralbumactiviteiten/Paginas/Vaderdagkadootjes.html
hieralbumactiviteiten/Paginas/The_Wizard_of_oz.html

       21 juni 2013

Het is Zunnewendetied! Moar woar blif de zunne dan? Gelukkig waren er 11 zonnetjes op het BBB verstopt en na even met z’n allen zoeken kon er gepuzzeld worden naar het woord. Op 21 juni is het in Scandinavië traditie om aardbeien te eten: is het toeval dat Bertram-van-de-lekkerste-aardbeien-van-Deep’n net deze week zijn kraampje goed gevuld had? Ze smaakten heerlijk, evenals onze eigen ‘trollendrollen’!

Dankzij onze luiheid stond de meiboom nog en het dat kwam mooi uit: we kwamen een bijzondere Zweedse traditie op het spoor. Men danst en zingt op ‘midzomerdag’ een liedje rond de meiboom over een kikker die geen oren en staart heeft. En dat met het hele dorp! Volwassen mannen die net zo hard meedoen als de kinderen! Geloof  je’t niet? Zoek via you tube op Små grodorna of klik op        link. Pas op: dat verhipte deuntje is de eerste dagen niet uit het hoofd te krijgen… Wij hebben na wat oefenen met de kinderen de Zweedse, Nederlandse én onze eigen Twentse versie gedaan! In de fotoreportage van vandaag (      ) is een uitleg over de oorsprong van het liedje te lezen. Een nieuwe traditie in Diepenheim is geboren, nu volgend jaar de papa’s en mama’s mee zien te krijgen, en het jaar daarop het hele stedeke!

dezehttp://www.youtube.com/watch?v=on9PLzlY0Ww&feature=player_embedded
hieralbumactiviteiten/Paginas/Zunnewende.html

       16 augustus 2013

Op de eerste echte Diepenheimse Dagcamping is 3 dagen lang volop genoten door onze jonge campinggasten.

Dinsdag was het thema ‘HuttenBende’. En wat doe je dan? Dan ga je met takken, doeken en allerlei andere reut samen met je BFF’s je tentje opzetten. Allemaal totaal verschillende exemplaren waren aan het eind van de dag compleet opgetuigd en ingericht. Net echt!

Woensdag ‘WaterBende’dag. Niets leuker dan zwemmen in het BBB. Maar waar is het zwembad dan?? “Hier ligt een stuk plastic, daar schoppen: graven maar!” O, het is zo leuk om zelfvoorzienend bezig te zijn ;-).

Donderdag stond in het teken van ‘Zand, Zeep en Zooi’. Nou ja, die zooi was er natuurlijk al. Een lang gekoesterde wens van de initiatiefnemers en de kinderen was een zeephelling vanaf de ‘Teletubbieheuvel’ (ja, zo is-ie gaan heten...). En ook dié hebben de kinderen zelf gemaakt. En het werkte ook nog! Alleen zijn er wel een paar potten groene zeep doorgegaan met als voordeel dat de kinderen lange tijd zullen glimmen van blijdschap. Diane kwam aan het eind van de dag in haar ‘Smoothiebus’ de kinderen en begeleiders trakteren op de heerlijkste fruitdrankjes, een waar feest!

Klik       voor meer foto’s.

hieralbumactiviteiten/Paginas/Dagcamping.html

       4 oktober 2013

Vandaag was het Wereld Dierendag! Iedereen mocht zijn eigen huisdier meenemen naar het BBB en het werd een gezellige beestenbende. De Teletubbieheuvel was om-getoverd tot een knuffelheuvel met vrolijk springende konijntjes (incl. 3 babietjes!) en een heuse knuffelkip. Het beste paard(je) van stal werd ingevlochten als een heuse ‘my-little-pony’. Het was een waar avontuur om de geit achterin de auto naar het BBB te halen, maar ze stond met een tevreden snuit alle onderste bladeren van de wilgentunnel te eten. De creatieve kinderen zaten vol aandacht hun favoriete ‘TrippelBeest’ te tekenen. Er werd ook druk origami gevouwen en de knuffelkip deed vrolijk mee!

Om de smaakpapillen aan het werk te zetten mocht iedereen met gesloten ogen raden wat dieren proeven en eten. "Mmmmm, dat is lekker... oh dat is pindakaas.” “Wie eten dat?” Jawel, de vogeltjes. "Oh dat smaakt raar!" Eerst een beetje flauw en dan wordt het later zoet. Dat was maïs, daar houden de kippen en varkens van. De honing vonden de meeste kinderen toch wel het lekkerste. Net als de beren, maar die waren gelukkig niet op het BBB. 

Het was een leuke levendige middag met heel mooi weer en de dieren zijn lekker in het zonnetje gezet!!  


       23 oktober 2013

Het is ‘KunstMoment’ in Diepenheim! Heel Diepenheim ademt kunst, en dit jaar is het BinnensteBuitenBos voor het eerst 1 van de locaties waar met volle teugen van kunst genoten kan worden. De BolleBoom is hiervoor omgetoverd tot een galerie, waar ‘slakkenkunstenares’ Margreet Markus heel toepasselijk de eindresultaten van haar samenwerking met slakken tentoonstelt. Het leek ons leuk om vandaag, woensdagmiddag een ‘sporenworkshop’ te gaan geven, gekoppeld aan het werk van Margreet. De kinderen mochten na haar ‘slakkenpraatje’ buiten een dier(tje) zoeken of een slak lenen. Deze werd op het papier gezet en dan... achterna crossen met een stift, pen of potlood die handel! Heel bijzonder natuurlijk om te zien dat elk dier zijn eigen patroon maakt, en dat elk soort ook weer een verschillend spoor t.o.v. een ander soort nalaat. Kinderen van nu een slechte concentratie? Zet ze maar eens een slak voor de neus!

Het ‘slakkenspel’ en de slakkenrace als toetje waren natuurlijk hilarisch...


       30 en 31 oktober 2013

All Hallows Eve op het BinnensteBuitenBos! Voor de eerste keer! Behoorlijk spannend dan ook voor de organisatie: zou er iemand op afkomen? Nou, echt wel! Dik 40 kinderen kwamen pompoenen en kalebassen uithollen. Dank aan de rijvereniging voor het gratis ter beschikking stellen van het natuurlijk materiaal!

De volgende avond, 31 oktober, brachten ze allemaal hun verlichte pompoen en hun ouders mee. Het was een gezellige drukte voor oud en jong, ook dankzij de vuren en de gekleurde lampjes. Plots kwamen daar met enige luidruchtigheid 5 oorspronkelijke bewoners van het BBB uit de BolleBoom gekropen. Zij lieten de kinderen Halloween beleven zoals zij vroeger deden: met spelletjes zoals pompoenbowlen en kalebasknikkeren en -jeu des boules. Meespelen is een greep in de grabbelton doen! Ook hadden ze voor heerlijke warme pompoensoep en appeldrank gezorgd, en natuurlijk was er een dikke plak pompoencake bij de koffie. Maar was het ook nog een beetje eng dan? Yep, er was een ‘enge tunnel’. Deze donderde halverwege in elkaar, maar dat was natuurlijk de bedoeling, uch, uch...


       1 december 2013

Onder een heerlijk zonnetje hebben 4 midwinterhoornblazers van de groep Goor/Diepen-heim in het BinnensteBuitenBos het startsein gegeven voor het midwinterhoornseizoen 2013-2014. Traditioneel loopt dit van 1ste advent (1 dec.) tot Driekoningen (6jan.). Er was ook een zeer jong blazertje bij en zij wist al prachtige klanken uit de hoorn te halen.

Ook mochten enkele omstanders kijken of ze geluid konden produceren, dit viel voor sommigen nog niet mee ;-). Niet alleen Diepenheimers maar ook enkele toeristen waren afgekomen op dit bijzondere seizoensritueel.

Voor foto’s klik       6 januari 2014

En ja, dan volgt op Driekoningen (vandaag, 6 januari) onvermijdelijk het ‘Afbloaz’n’ van het midwinterhoornseizoen. Hiervoor was zelfs de hele basisschool leeggelopen! Ook de ouderen van het WoonZorgComplex lieten dit ‘uitje naast de deur’ niet aan zich voorbij gaan. In groep 7 was er grote animo om de rolstoelen van enkele ‘noabers’ te duwen. Enthousiast door zoveel publiek vertelde blazer Herman Brinkman in geuren en kleuren over deze eeuwenoude traditie. Nee, vroeger hadden ze geen mobieltjes nodig, er was immers de midwinterhoorn waarmee je over een afstand van 5 tot 6 kilometer met elkaar kon ‘bellen’!

Zowel bij de WoZoCo bewoners als bij de duwers werd de wens uitgesproken om vaker dingen met elkaar te ondernemen. “Ik ga mama vertellen dat ik Diny geduwd heb!” zei Chris enthousiast. Nu maar hopen dat dit soort activiteiten ‘passen in het lesprogramma’...

Foto’s: 


hieralbumactiviteiten/Paginas/Afbloazn.html
hieralbumactiviteiten/Paginas/Anbloazn.html

       29 maart 2014

De lente hangt weer in de lucht, jipieéé!! Er wordt volop gewerkt om het BBB weer toonbaar te maken voor een nieuw seizoen vol met leuke activiteiten. Wil je weten welke we tot nu toe hebben? Kijk dan bij ‘DOEN’. (Foto: de firma Kees&Co helpt ook mee! Op microniveau dan..)


       1 april 2014

Vandaag kregen we bezoek van 3 superschattige lammetjes. Eigenlijk zijn ze een beetje zielig, want vlak na hun geboorte werden ze wees... Nu worden ze helemaal met de fles liefdevol grootgebracht door de familie Olijdam. En dat ze groeien als kool konden de kinderen van juf Marijke met eigen ogen zien! Oma Dinie vertelde allemaal interessante weetjes over lammetjes, het was gewoon een biologieles in de buitenlucht!


       9 april 2014

Het was vandaag een drukte van jewelste op het BBB. Meer dan 50 kinderen en veel ouders waren druk in de weer om een zo mooi mogelijke paasstok te maken. Ook waren er opvallend veel oudere kinderen die het erg leuk vonden om de jonkies op weg te helpen, echt super!  Na het versieren konden de kinderen eierscheet’n (uit den duim gezogen...) en met een ei op een lepel het ‘Niet-op-je-gat-pad’ afleggen, dit viel nog niet mee! Als beloning voor deze inspanningen kregen ze een heus stuiterei en ja, die gingen net als de kinderen, alle kanten op ;-)

       17 april 2014

Nou, weer iets leuks: vandaag is bekend geworden dat we één van de 3 genomineerden in de categorie ‘gaafste sport & spel plek’ voor de regio Twente zijn geworden! En we hebben ons niet eens zelf opgegeven, grappig hoor ;-)  De andere 2 genomineerden zijn de IJsbaan Twente en Focus Dansstudio. Alle 3 totaal verschillend, alle 3 leuk! Nu mogen we t/m 30 April campagne voeren. Nou daar komt ie dan: ‘eh....stem op ons!’. Dat kan hier: http://www.go-kids.nl/gaafsteplek?tnx=true. Heel erg bedankt!

       9 mei 2014

Het blijft nog even spannend: wordt het BBB eerste in de verkiezing van de ‘gaafste plek van Twente’? 16 Mei wordt de uitslag bekend gemaakt,dus nog even geduld!

      13 april 2014

Het zonnetje schijnt als de kinderen onder begeleiding van de organisatie van Nooitgedacht zich in het BinnensteBuitenBos klaarmaken voor de eierzoekwedstrijd. Eerst nog even een kletterend optreden van de Stedeker Krummels kijken en dan, met de paasstok in de lucht, op weg naar De Eierstrijd in het Sterrenbos! 

       26 april 2014

Jeugd & Jongerenwerk Nooitgedacht houdt haar traditionele... eh, pardon: eerste Koningsdag. Het ‘Fietsversieren’ en het vertrek van de Oranjefietstocht vindt plaats in het BinnensteBuitenBos.


       13 maart 2015

Nou,daar zijn we dan weer, na een lange winterslaap is het BBB ook weer aan het ontwaken en we zijn weer druk aan het werk om het Bos weer klaar te maken voor een prachtige zomer vol spelplezier. De kinderen konden echt niet langer wachten en hadden ons al vast een handje geholpen en ontdekten prachtig spelmateriaal in de dode grassen in het doolhof, sjonge wat is er gespeeld zo aan het resultaat te zien! Maar alles ligt nu op een mooie berg, klaar om afgevoerd te worden. De wilgentunnels worden weer opgeknoopt, het gras geverticuteerd enz, enz..

Op de activiteitenkalender staan ook weer voorlopige activiteiten vermeld, er kunnen nog dingen bijkomen. Helaas moeten wij het dit jaar (zoals zoveel anderen) zonder subsidie stellen, dus er staan vooralsnog een stuk minder activiteiten op, maar we houden de moed er in en die activiteiten die we hebben staan, daar hebben we veel zin in!

We hopen op een superzomer met prachtig weer!

       9 maart 2015

O jee, we lopen drastisch achter met nieuwsberichten en foto’s van de activiteiten van 2014... maar ze waren er zéér zeker wel en de kinderen hebben er super van genoten! Op facebook was gelukkig wel het e.e.a. te zien, maar op deze site gaan we binnenkort nog foto’s plaatsen van de gedane activiteiten, dus hou deze site in de gaten!


       25 maart 2015

Vandaag hebben we paastakken versiert voor de palmpasenoptocht van aanstaande zondag. Het was een gezellige drukte, we hadden 30 kinderen die erg hun best hebben gedaan om hun kale stok te pimpen. Bijna alle snoep bleef aan de stok, maar het vergde wel de nodige discipline! Bij deze willen we ook alle hulpouders bedanken; dank ouders!


       20 mei 2015

Nicolien heeft haar leven weer gewaagd om de meiboom op te hangen. Heelhuids weer beneden gekomen ende cirkels boven gebleven. Dit jaar bewust iets later dan vorig jaar, want nu staat hij er fris en fleurig bij voor het Folkloristisch Festival dat dit weekend in ons lieflijke stedeke plaats vind!


       25 maart 2015

Vandaag hebben we paastakken versiert voor de palmpasenoptocht van aanstaande zondag. Het was een gezellige drukte, we hadden 30 kinderen die erg hun best hebben gedaan om hun kale stok te pimpen. Bijna alle snoep bleef aan de stok, maar het vergde wel de nodige discipline! Bij deze willen we ook alle hulpouders bedanken; dank ouders!


       22 mei 2015

Op 7 juni hebben we weer een WolErfdag op het BBB. Het hele traject hoe er van wol prachtige dingen gemaakt kunnen worden komt aan bod. Van schapen scheren tot de geschoren wol wassen, natuurlijk verven, kaarden, spinnen, breien en het vilten van wol. Kinderen kunnen zien hoe de schapen worden geschoren en al de andere vaardigheden zelf uitproberen. De WolErfdag valt samen met de Heerlijcke Markt (www.deheerlijckheiddiepenheim.nl), dus nog meer uitje voor helemaal noppes!  


Wij gaan verder op facebook!