©

hieractiviteitenkalender.html
 

21 augustus 2010 Voorpretdag met Kunstenmakerij, Bakkerij, Spelerij, Metselarij,                                   Natuurproeverij, etc.

De agenda met activiteiten in het BinnensteBuitenBos:

16 februari 2011:

Deep’n DOET: start aanleg BinnensteBuitenBos op 19 maart! Voor meer informatie zie ‘nieuws’. 

11 mei 2011:

Metselworkshop kinderen. Deze is al vol, een 2e workshop volgt spoedig!

25 mei 2011:

2e Metselworkshop voor kinderen. Van 13.30 tot..wanneer-Sander-geen-zin-meer-heeft-om-nieuwe-specie-te-maken. Opgave weer via school.

9 juli 2011:

Voor mensen die door de week niet kunnen meehelpen, maar dit wel graag een keer willen, houden we op zaterdag 9 juli een extra klusdag waarin we o.a. metselen (op geheel eigen wijze!) en met het eilandje, de wadi en de zandspeelplaats aan de slag gaan. Ook hebben we kinderen nodig om sommige buitenmuurtjes nog iets op te hogen, zoals alleen zij dat kunnen ;-). Opgeven kan bij info@binnenstebuitenbos.nl (hoeft niet maar is wel gewenst). Tot dan, leuk! Gezellig!

3 september 2011:

Hebben we weer een kluszaterdag. Het weer zal vast wel meezitten, we houden de moed er in...

5 november 2011:

Is er weer een Kluszaterdag. Voor iedereen, ook degene zonder groene vingers maar wel met een goed stel linkerhanden hebben we leuke klusjes. Vanaf 9.30 is iedereen welkom!

3 december 2011:

is de volgende kluszaterdag! Vanaf 9.30 is iedereen welkom.

4 februari 2012

Is de allereerste klusdag in het nieuwe jaar. Mits het niet té koud is gaan we wilgentenenvlechten! Onder leiding van een professionele vlechter (hij schijnt altijd op blote voeten te lopen!). Nieuwsgierig? Vanaf 9.30 ben je welkom!

22 februari 2012

Kinderen van onze goede buur O.B.S. Stedeke gaan vandaag een workshopmiddag  wilgentenenvlechten volgen.

23 februari 2012

Leerlingen van de Waerdenborch in Goor zijn i.h.k.v. hun maatschappelijke stage in het BBB gaan klussen. Voor de meesten een compleet nieuwe ervaring!

3 maart 2012

Kom een nieuwe ervaring opdoen op de kluszaterdag van vandaag:een grote tunnel van wilgentenen maken o.l.v. onze WilgentenenBob! Zie bij ‘bouw’ alvast enkele foto’s van de tunnel bij het podium. Natuurlijk zijn er ook nog andere leuke werkzaamheden te doen.

16  en 17 maart 2012

NL DOET doet ook dit jaar weer het BBB aan. Meld u gerust aan via de e-mail dan maken we er weer een mooie dag van! O.a. wilgentenenvlechten staat op het programma.

21 maart 2012
Ook op het BBB is het Nationale Boomfeestdag. Op deze dag zal de allereerste boom in het BBB geplant worden, en we staan op de kaart, kijk maar hier!http://www.boomfeestdag.nl/pagina/activiteiten/deelnemers/deelnemers-boomfeestdag-2012shapeimage_18_link_0
4 april 2012
Organiseren we weer een metselworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens de workshop zullen de kinderen onder begeleiding van ervaren metselaars leren om op organische wijze muurtjes te metselen. Het zijn de allerlaatste muurtjes die gemetseld kunnen worden. Ben je geïnteresseerd dan kun je je opgeven via school of hier  het formulier downloaden en inleveren bij schooldoen_files/Metselworkshop%204%20april%20def.pdfshapeimage_20_link_0

7 april 2012:

is de volgende kluszaterdag! Vanaf 9.30 is iedereen welkom.

De laatste kluszaterdagen zullen zijn op: 12 mei

                                                              2 juni

                                                         en 9 juni

Vanaf 9.30 is iedereen welkom!

17 oktober 2012:

Op deze woensdag gaan we het insectenhotel afmaken, groep 4 is hier al mee begonnen.

Vanaf 13.30 kan iedereen meehelpen!

24 maart 2013:

De traditionele paasoptocht vertrekt vanaf het BinnensteBuitenBos. Om 13.30 geven de stedeker krummels daar eerst een optreden van jewelste weg en om 14.00 gaan we, met de Harmonie voorop, richting Sterrenbos voor de eierzoekwedstrijd van J&J Nooitgedacht.

30 april 2013:

Op deze voorlopig laatste Koninginnedag gaat Jeugd & Jongerenwerk Nooitgedacht samen met de Harmonie, het WoonZorgComplex en Stichting BinnensteBuitenBos in het BinnensteBuitenBos leuke activiteiten organiseren. Fiets- en rolstoel/rollator versieren, een ‘koningsmok’ beschilderen, het koningslied zingen begeleid door een natuurorkest, enz. Nu maar hopen op een mooi oranjezonnetje!

23 maart 2013:

Geen pasen zonder mooi versierde paasstok! Ter voorbereiding voor de paasoptocht van morgen is er een workshop ‘paastakversieren’ en eieren versieren. Hopelijk heeft de paashaas niet meer dan alleen eieren verstopt in het BinnensteBuitenBos...

1 mei 2013:

Voetbaltoernooitje + Meiboom opzetten

8 mei 2013:

Moederdagkadootjes maken

2 juni 2013:

Wolerfdag met schapen scheren en wolactiviteiten

5 juni 2013:

Decorstukken maken i.s.m. toneelvereniging Ons Genoegen, O.B.S Stedeke en The Art of Balloons voor The Wizard of Oz

8 en 9 juni 2013:

toneelvereniging Ons Genoegen speelt voorstelling The Wizard of Oz

13, 14 en 15 aug. 2013: De BBB DagCamping! Drie dagen pret met takken, water, zand/zeep/zooi en nog veel meer. En elkaar natuurlijk de leukste vakantieverhalen vertellen vlak voordat school weer begint.

4 oktober 2013: Dierendag op het BBB! Het is nog een verrassing welke gasten een dagje het BBB komen bezoeken. Als je komt kijken, weet je het!

17 t/m 27 oktober ademt heel Diepenheim ‘Kunstmoment’. Dit jaar is het BBB voor het eerst als locatie van de partij. In de BolleBoom komt 10 dagen lang een heuse slakkenkunstenares. Zij maakt geen ‘kunst in de natuur’ maar ‘kunst mét de natuur’ met een heel bijzonder resultaat.

Klik        
voor een 
overzicht
van onze 
activiteiten 
in 2016activiteitenkalender.html

Woensdagmiddag 23 oktober is er een kinderworkshop ‘Op Dierenjacht’, waarbij je al jagend samen met een dier(tje) een kunstwerk maakt. ‘Slakkenkunstenares’ Margreet Markus heeft in de herfstvakantie haar ‘Kunstmoment’ in de BolleBoom en zal speciaal voor jullie voorafgaand aan de workshop om13.45 uur haar ‘slakkenpraatje’ houden. Slakken saai?!? Niet als je Margreet op ze loslaat!

Donderdag 31 oktoberrrrrrr… Halloween in’t BBBos! Neem vanaf 18.30 uur je pompoenfiguur of je lichtje mee (er zijn waxinelichtjes): hoe meer lampjes hoe gezelliger het bos! Natuurlijk is het kampvuur aan en er zijn ook pompoenlekkernijen… als je het aandurft!

Op woensdagmiddag 30 oktober gaan we pompoenen voorbereiden voor het Halloweenfeest. Wie kan de gekste kop maken? Als je zeker wil zijn van een pompoen, neem deze dan zelf mee maar je kunt ook andere ‘lichtjes’ maken.

Zondag 1 december: De midwinterhoornblazers gaan voor de eerste keer vanaf het BBB ‘n oald’n roop door het bos laten schallen. Tot ver in de omgeving zal het geluid van de houten hoorns hoorbaar zijn, maar om het helemaal mee te maken moet men erbij zijn! Van 11.00 tot 13.00 gaan de blazers ‘Anbloaz’n’, en er wordt natuurlijk voor een lekker kopje koffie gezorgd!

Maandag 6 januari 2014: Het activiteitenseizoen 2014 gaat beginnen! En wel met het ‘Afbloaz’n’ van het midwinterhoornseizoen. Om 14.45 staan de blazers paraat. En daarna kan de zomer komen! Of zou er net als vorig jaar eerst nog volop schaatsplezier te beleven zijn in het BBB?

Woensdag 9 april 2014:we gaan weer paastakversieren! Wil je verzekerd zijn van een stok en haantje neem er dan zelf eentje mee, dan zorgen wij voor de rest om je eigen prachtige en lekkere creatie te maken.

Woensdag 30 april: Wordt de meiboom weer opgetuigd. Gaan we hem weer net zo mooi maken als vorig jaar?

Woensdag 7 mei: Maken we weer met superveel liefde en passie een kadootje voor de liefste mama van de héééle wereld, laat dat nu heel toevallig jou mama zijn! ;-)

Woensdag 11 juni 2014: Papa is de beste !!! En daarom mag je voor jou papa een superkado in elkaar knutselen, half 2 gaan we van start!

Zondag 7 juni 2015: Daar is ie weer, de WolErfdag! Kijk voor verdere info bij ‘nieuws’

Kijk hier voor de activiteiten in 2016. Wij gaan verder op facebook!